BackHoom helpt isolatiespecialist met woninginformatie

Aanleiding

Een grote isolatiespecialist houdt zich bezig met het verduurzamen van woningen en gebouwen. Naast grote bouwprojecten, worden er ook oplossingen geboden voor particuliere woningbezitters. Dit gebeurt via diverse online salescampagnes die verwijzen naar diverse landingspagina’s op de website van deze  isolatiespecialist. Voor de aanvraag van een offerte vult de bezoeker op deze pagina zijn gegevens inover de eigen woning, waarna deze door de salesafdeling wordt gebeld met een indicatieve offerte. De isolatiespecialist was op zoek naar een oplossing om zonder tussenkomst van de salesafdeling direct een on-line een indicatieve offerte te kunnen maken.

Vraag

Hoe zorgen we dat we van alle leads die via de website binnenkomen met betere woninginformatie direct offertes kunnen aanbieden?

Oplossing BackHoom

BackHoom heeft een API ontwikkeld waarin op basis van de invoer van postcode en huisnummer, de isoleerbare oppervlaktes worden berekend en een 3D model wordt gemaakt van de betreffende woning. De API wordt eenvoudige geïntegreerd in het eigen backoffice systeem van de isolatiespecialist, zodat de verkoop binnendienst hun klanten een goed aanbod kan doen.

Resultaat

De informatie die BackHoom levert via de API is gevalideerd en getest en levert duidelijk veel accuratere informatie over de woningen. Zodoende zijn de offertes verbeterd en wordt het voor de klanten aantrekkelijker gemaakt om over te gaan tot het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

Reacties zijn gesloten.