Het Duurzaam Dataplatform: met data naar inzicht


Extra input zorgt voor gedetailleerde output

Het Duurzaam Dataplatform geeft inzicht in energiebesparende en -opwekkende maatregelen voor alle woningen in Nederland. Het adres van een woning is de enige benodigde input. Op het moment dat we van bepaalde woningen meer informatie weten, wordt de output over het verduurzamingspotentieel direct gedetailleerder. Hoe meer input, hoe gedetailleerder de output. Op deze manier rekenen we bijvoorbeeld complexe warmteoplossingen door. Wat is de beste warmtepomp? Hoe duur wordt de overstap naar een lage temperatuur warmtenet?

Eenvoudige output

De data uit het Duurzaam Dataplatform kan eenvoudig op verschillende manieren gebruikt worden:

  • WoningScan – Onze online tool waarmee woningeigenaren met minimale data-input inzicht krijgen in de pand-, energie- en maatregeldata. Bekijk de WoningScan hier.
  • HuizenZoeker – Onze online tool waarmee u zelf dataselecties kunt maken van geschikte woningen voor het uitvoeren van campagnes. Bekijk de HuizenZoeker hier.
  • API’s – Via API’s wordt een directe koppeling met data uit het Duurzaam Dataplatform gemaakt. Uw systemen worden geautomatiseerd verrijkt met onze data.
  • Batches – Via Batches verrijken we uw klantenbestand met de gewenste data uit. Eenvoudig, snel en zonder IT-afdeling.

Meer weten over welke data we bieden, hoe we de data verwerken en wat u er precies mee kunt?