Even voorstellen: Dave Tromp, developer

Bij BackHoom werken hele gedreven mensen met een hart voor de energietransitie. Samen zorgen zij ervoor dat we met ons Duurzaam Dataplatformen iedereen kunnen bedienen die inzicht in de energietransitie wil. Wie zij zijn? We stellen ze graag aan u voor. Dit keer Dave Tromp, developer.

 

Wat is jouw rol binnen BackHoom?

“Mijn rol binnen BackHoom is Software Developer en ik houd mij vooral bezig met het inlezen, verwerken, structureren en ophalen van alle data. Die data is dan weer de data die we uiteindelijk ontsluiten voor onze klanten.”

Met welk onderdeel van het Duurzaam Dataplatform houd jij je dan het meest bezig?

“We hebben een klein team, dus ik houd mij net als de andere Developers eigenlijk wel met alle onderdelen van het Duurzaam Dataplatform bezig. Maar binnen onze taakverdeling, ligt mijn zwaartepunt echt op de datakant: het ophalen en doorzoekbaar maken van die data. ‘Data ingestion’ noemen we dat. Dat is het beginpunt van alles en verandert  continu, want er komen nieuwe bronnen bij én de data moet anders gestructureerd worden. Het is een ongoing proces. Een collega Developer is veel meer gefocust op de front-end zaken en weer een andere collega is vooral heel sterk in alle algoritmes en de infrastructuur. Zo vullen we elkaar als team mooi aan.”

Wat is je achtegrond?

“Voor een Software Developer heb ik bepaald geen standaard achtergrond. Ik heb de opleiding ‘Koetsier’ gedaan. Dat was de HTS voor de kledingindustrie. Daarna nog een Master of Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ik ben dus kunstzinnig en technisch geschoold en heb mijzelf leren programmeren als hobby. Ik was altijd wel veel met computers bezig en na tien jaar in de kledingproductie-industrie gewerkt te hebben, ben ik geswitcht naar Software Development. Vooral omdat ik het gaaf vind om een product te maken, te ontwikkelen en op te leveren.”

Wat vind je het leukst aan het werken bij BackHoom?

“Het proces van samen iets maken. Dat je van een idee tot een daadwerkelijk product komt. Dus een klant komt met een vraag, daar buigen wij ons over en kunnen dan via een vrij korte cyclus ontwikkelen en opleveren. Daar houd ik van. En daar zijn we bij BackHoom ook goed in; dat kort-cyclische proces.”

Dave over het Duurzaam Dataplatform en de rol van BackHoom binnen de energietransitie

“Het Duurzaam Dataplatform is voor mij een verzameling van data en tools die wij kunnen inzetten om problemen van klanten op te lossen. Dat is de kern; dat we problemen oplossen voor klanten. Daarbij is het uniek dat we met de data van de grond af aan per object werken. Verreweg de meeste data-analyses gaan over een wijk of een stad en wij beginnen echt vanaf één object. Daarna kun je zo veel en breed aggregeren als je wil, maar heb je wel veel nauwkeurigere uitspraken. Daar ligt denk ik ook een belangrijke rol voor ons binnen de energietransitie. Wij kunnen helpen bij het nemen van beslissingen. Wat ga je doen in je huis of je gemeente? Daar zijn wij voor opgezet en daar kunnen we ook echt een verschil maken. Juist door die benadering vanaf pandniveau kunnen we tools maken die advies geven op detailniveau”

Reacties zijn gesloten.