Inzicht in uw gemeente met het Datagedreven Wijkplan

BackHoom beschikt binnen het Duurzaam Dataplatform over enorm veel hoogwaardige, gevalideerde data. We koppelen ruim 100 databronnen, bewerken deze met high-end rekenmodellen en algoritmes en zorgen dat u snel en eenvoudig inzicht krijgt in de verduurzamingsmogelijkheden van de gebouwde omgeving.  Dat doen we op woning-, wijk- en gemeenteniveau. Enorm veel interessante data waarvan we altijd de herkomst kunnen presenteren. Benieuwd welke inzichten we uw gemeente allemaal kunnen bieden? Vraag dan nu gratis het Datagedreven Wijkplan aan.

Duurzame Dataranking

Hoe staat uw gemeente ervoor op het gebied van de verduurzaming van woningen? Dat ziet u in onze Duurzame Dataranking. Deze ranking is samengesteld uit diverse inzichten die ook terug te vinden zijn in het Datagedreven Wijkplan. Denk aan de Top-3 meest en minst duurzame wijken, het meest voorkomende energielabel en de mate van isolatie op dit moment.

Met de juiste maatregelen naar label B

Naast de Duurzame Dataranking biedt het Datagedreven Wijkplan inzicht in wat er nog moet gebeuren. Zo laten we zien hoeveel geveloppervlak van woningen al over spouwmuurisolatie beschikt en wat de resterende potentie is van uw gemeente, gekoppeld aan wat dat aan CO2-besparing oplevert. Ook geven we een inschatting van wat het überhaupt kost om de hele gemeente naar een label B of beter te krijgen. Met diverse inzichten in de type woningen en wat daar mogelijk is, geven we ook een voorzet van de mogelijke stappen die kunnen worden genomen.

U vraagt, het Duurzaam Dataplatform antwoordt

Het Datagedreven Wijkplan is slechts een greep uit de feiten en cijfers in ons Duurzaam Dataplatform die vragen rondom de warmtetransitie in uw gemeente beantwoorden. Waarschijnlijk heeft u nog wel meer of hele andere vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Is een warmtenet het meest geschikt of moet een wijk naar all-electric?
  • Wat is de maximale zonpotentie op alle daken?
  • Hoe monitor ik de energietransitie in mijn gemeente?

Vanuit het Duurzaam Dataplatform kunnen wij u direct helpen met het vinden van de juiste antwoorden.

Kom in contact

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met het beantwoorden van uw vragen over de warmtetransitie in de gebouwde omgeving van uw gemeente? Vraag dan een Datagedreven Wijkplan aan via www.backhoom.nl/wijkplan. Hier vindt u ook een voorbeeld gebaseerd op de fictieve gemeente Hoogendam. Of neem direct contact met ons op via info@backhoom.nl.

Reacties zijn gesloten.