Woon Duurzaam aangesloten op Duurzaam Dataplatform BackHoom

BackHoom sluit op verschillende manieren diverse klanten aan op het Duurzaam Dataplatform, zodat zij gedetailleerd verduurzamingsinzicht krijgen in de gebouwde omgeving in Nederland. Zo is voor Woon Duurzaam een API ontwikkeld die geïntegreerd wordt in hun website, zodat bezoekers snel en accuraat inzicht krijgen in de mogelijkheden in hun eigen woning. Daarmee wil Woon Duurzaam de drempel verlagen voor woningeigenaren om echt stappen te nemen om hun woning te verduurzamen en aardgasloos – of energieneutraal te maken.

Woon Duurzaam zet zich in om de overgang van fossiele naar schone energie in een snel tempo te laten verlopen. Dit doen ze door woningeigenaren te begeleiden en ontzorgen in het proces om met hun woning volledig van het aardgas af te gaan. Hiervoor gebruikt Woon Duurzaam onder andere een woningscan waarmee woningeigenaren snel inzicht krijgen in hun eigen woning. Door de API van BackHoom te integreren in deze scan, krijgen bezoekers na het invullen van hun postcode en huisnummer binnen een paar seconden details over hun woning te zien. Daarna is het aan hen om de informatie verder aan te vullen met bijvoorbeeld maatregelen die al genomen zijn in de woning. Zo kan Woon Duurzaam een goede inschatting maken van wat er nog mogelijk en nodig is om een gasloze of energieneutrale woning te realiseren.

Nauwkeurig inzicht per woning

BackHoom heeft een eigen rekenkern ontwikkeld met rekenmodellen en algoritmes die ervoor zorgen dat voor iedere woning nauwkeurig inzicht ontstaat in allerlei verduurzamingskenmerken. Door de basisgegevens van postcode en huisnummer via een op maat gemaakte API te integreren in de website van Woon Duurzaam, heeft de klant zowel een sneller als een beter beeld van de eigen woning. Rense van Dijk, directeur Woon Duurzaam: “Door de samenwerking met BackHoom bieden we onze klanten betrouwbaar en accuraat inzicht in hun huidige energieverbruik en de mogelijkheden van hun eigen woning om van het aardgas af te gaan. Dat maakt de drempel om hiertoe over te gaan een stuk lager.”

Reacties zijn gesloten.