De BackHoom API integratie bij Woon Duurzaam

Aanleiding

Woon Duurzaam zet zich in om de overgang van fossiele naar schone energie in een snel tempo te laten verlopen. Dit doen ze door woningeigenaren te begeleiden en ontzorgen in het proces om met hun woning volledig van het aardgas af te gaan. Hiervoor gebruikt Woon Duurzaam onder andere een woningscan waarmee woningeigenaren snel inzicht krijgen in hun eigen woning.

Vraag Woon Duurzaam

Hoe kan de customer journey in de woningscan op de website zo optimaal mogelijk ingericht worden, zodat gebruikers snel en accuraat een compleet inzicht in verduurzamingsmogelijkheden van hun woning krijgen?

Oplossing BackHoom

Vanuit het Duurzaam Dataplatform heeft BackHoom een API ontwikkeld die geïntegreerd is in de woningscan van Woon Duurzaam. Via deze API krijgen bezoekers na het invullen van hun postcode en huisnummer direct details over hun woning te zien. Daarna is het aan hen om de informatie verder aan te vullen met bijvoorbeeld maatregelen die al genomen zijn in de woning.

Rense van Dijk, directeur Woon Duurzaam: “Door de samenwerking met BackHoom bieden we onze klanten betrouwbaar en accuraat inzicht de mogelijkheden van hun eigen woning om van het aardgas af te gaan. Dat maakt de drempel om hiertoe over te gaan een stuk lager.”

Resultaat

Dankzij de dynamische API van BackHoom wordt het voor bezoekers van de website van Woon Duurzaam eenvoudiger om snel een goede inschatting te krijgen van wat er nog mogelijk en nodig is om een gasloze of energieneutrale woning te realiseren. Bovendien wordt de drempel verlaagd voor woningeigenaren om echt stappen te nemen om hun woning te verduurzamen.

Meer weten over Woon Duurzaam? Kijk op www.woonduurzaam.nl

Reacties zijn gesloten.