Even voorstellen: Randy Sinnema, product owner

Bij BackHoom werken hele gedreven mensen met een hart voor de energietransitie. Samen zorgen zij ervoor dat we met ons Duurzaam Dataplatform iedereen kunnen bedienen die inzicht in de energietransitie wil. Wie zij zijn? We stellen ze graag aan u voor. Dit keer Randy Sinnema, product owner.

Wat is jouw rol binnen BackHoom?

Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling, planning en oplevering van veel van de producten van BackHoom. Dit doe ik samen met onze technisch specialisten, Developers en collega Product Owner. We zoeken binnen ons Duurzaam Dataplatform altijd naar de beste oplossing voor onze klant. Hiervoor heb ik ook natuurlijk ook overleg met sales of de klant zelf.

Werk je met een groot team?

BackHoom bestaat uit een klein, op elkaar ingewerkt team waarin wordt samengewerkt van concept tot eindproduct. Binnen dit team heeft iedereen een duidelijke taak en specialisatie. Elk project bestaat vaak uit verschillende elementen. In mijn rol als Product Owner breng ik al deze elementen bij elkaar om zo de klantvraag om te zetten naar een design, dit te ontwikkelen naar een product en vervolgens op te leveren aan de klant.

Wat is je achtergrond?

Van oorsprong heb ik een bouwkundige en bedrijfseconomische achtergrond. Ik heb enkele jaren ervaring als uitvoerder in de bouw gewerkt, maar ook als strateeg bij een bouwtechnisch bureau. De afgelopen zes jaar heb ik mij verder ontwikkeld in de IT en de ontwikkeling van software producten. De combinatie van bouwkundige, bedrijfseconomische en IT-kennis komt perfect samen in mijn huidige rol binnen BackHoom. Door extern mee te denken met de klant en intern samen met het team, kunnen we elke vraag zo goed mogelijk uitwerken in een software product voor de klant. Zo zijn we een echte sparringpartner die weet welke software oplossingen er voor welke vraag mogelijk zijn.

Randy over het Duurzaam Dataplatform en de rol van BackHoom binnen de energietransitie

Ons Duurzaam Dataplatform levert dynamische en flexibele oplossingen voor al onze klanten.
Deze analyse en oplossingen zorgen voor duidelijkheid over de enorme opgave van de energietransitie op zowel lokaal als landelijk niveau. De data is dynamisch en kan dus ‘meebewegen’ op basis van innovaties en nieuwe input die de klant uitlevert.

Wat maakt het Duurzaam Dataplatform zo uniek?

Ons Duurzaam Dataplatform is uniek op verschillende manieren. Het is opgebouwd vanuit alle panden in Nederland en de kenmerken van deze panden. Op basis van minimaal postcode en huisnummer is het mogelijk om een digitaal pand op te bouwen. Het is hierdoor mogelijk om vanuit pandniveau te aggregeren naar elk gewenst niveau voor de klant. Bijvoorbeeld per gemeente, buurt of een specifiek geografisch gebied maar ook op woningkenmerken. De onderbouwing van deze aggregaties zijn dan de individuele panden.

Verder kan het Duurzaam Dataplatform verrijkt worden door de gebruiker met veel verschillende kenmerken, bijvoorbeeld het werkelijk jaarverbruik, de genomen maatregelen en gedragskenmerken. Ons Duurzaam Dataplatform zorgt met alle input voor een verbeterde dataset van het pand wat weer doorwerkt in de verschillende aggregaties.  Het geheel is dynamisch opgezet waardoor het mogelijk wordt om de huidige situatie beter te maken maar ook een inschatting te krijgen over de toekomstige situatie. Dit alles geeft de klant enorm veel nieuw inzicht.

Wat is volgens jou de kracht van BackHoom binnen de energietransitie?

De energietransitie is een kwestie van ontdekken en doen. BackHoom is hierin de ideale partner voor alle bedrijven en overheden omdat met ons Duurzaam Dataplatform snel en flexibel verschillende oplossingen op een datagedreven manier onderzocht kunnen worden. Door de opbouw van ons platform op pandniveau kan van ieder pand in de gebouwde omgeving een analyse worden gemaakt. Vervolgens kunnen er onderbouwde, datagedreven beslissingen genomen worden. En dat is in mijn ogen het ideale startpunt om de energietransitie de duw in de juiste richting te geven.

Reacties zijn gesloten.